lauantai 22. tammikuuta 2011

10 klassikkoa -haaste

Kuva on Lumikin blogista
Nappasin klassikkohaasteen Lumikin blogista. Haasteessa on tarkoituksena lukea 10 klassikkoa vuoden 2011 loppuun mennessä. Klassikkotuntemukseni (etenkin ulkomaisten osalta) on hävyttömän huono, joten jospa tästä saisi kipinän tarttua klassikoihin useammin. Hesarin klassikkoautomaatti valikoi minulle mielenkiinnonkohteiden perusteella mm. seuraavat kirjat. Valikoin haasteen kirjat sillä periaatteella, että ne ovat kiinnostavia (ettei haaste tyssää kirjojen tylsyyteen) ja sellaisia, joita en ole lukenut aiemmin.

1. Aleksandre Dumas nuorempi: Kamelianainen
2. Louisa M. Alcott: Pikkunaisia
3. Margaret Mitchell: Tuulen viemää
4. Gustave Flaubert: Rouva Bovary
5. Robert Louis Stevenson: Tohtori Jekyll ja Mr Hyde
6. Zacharias Topelius: Välskärin kertomuksia I-III
7. August Strindberg: Neiti Julie
8. Henrik Ibsen: Nukkekoti
9. Minna Canth: Työmiehen vaimo
10. Sylvia Plath: Lasikellon alla

Tervetuloa mukaan kaikki innostuneet!!

7 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Minulla on ollut hiljainen klassikkohaaste menossa jo monta vuotta ja se on kyllä minusta todella valaisevaa ja hauskaakin. Välillä on myös kiva haastaa itseä ja sitten hyvällä omalla tunnolla parata tutun ja turvallisen pariin. Näistä Pikkunaisia on varmasti hauska kokemus, Tuulen viemäästä (ei kai sitä noin kirjoiteta) on jo kauan, enkä oikein muista mitään. Kamelianaisen luin pari vuotta sitten ja se oli ihan luettava. Isäni kertoi minulle jouluna tiivistettynä Välskärin kertomusten tarinan ja täytyy sanoa, että kiinnostus kyllä heräsi. Ehkä tartun siihen kunhan joskus saan tämänhetkisen klassikkoryppääni luettua.

Kiitos muuten tuosta hesarin linkistä, tuo tulee vielä tarpeeseen! Tosin kokeilin sitä pikaisesti äsken ja se tarjosi kaikkea todella omituista (siis sellaista, mikä ei todellakaan kiinnosta), ehkä laitoin johonkin kohtaan täpän väärin ;)

Mutta hauskaa ja valaisevaa klassikkohaastetta sinulle!

Leena Lumi kirjoitti...

1:n muistan nähneeni elokuvana ja 2,3,4,6 ja 8 on luettu. Lasikellon alla ei ole, mutta toki Plathin runot.

Tuon kuvan minä esittelin yli vuosi sitten blogissani kirjan Frauen, die lesen, sind gefährlich. Sain kirjan lahjaksi Saksassa asuvalta ystävältäni. Maalaus on Jean.Honoré Fragonardin.

Mukavaa viikonloppua!

Morre kirjoitti...

Vastavuoroisesti piti tulla tänne kurkkaamaan ja tämähän näyttää oikein asialliselta blogilta!

Ja mä taidan ottaa haasteen vastaan. Paljon on jo luettu ja keväällä opintojen myötä tulee varmaan luettua lisää klassikoita, mutta silti... :)

Tessa kirjoitti...

Hei, tämä kuulostaa hyvältä haasteelta, mukana ollaan!

Susa P. kirjoitti...

Amma, kiitos:) Tuo klassikkoautomaatti on kyllä vähän outo, koska se tarjosi minulle useasti Alastalon salissa, vaikka olin laittanut asetuksiin mm. että haluan selkeän, vahdikkaan ja ohuenn kirjan. Mystistä. Muuten tuo on kiva keksintö, sieltä tuli kirjoja joiden olemassaolosta mulla ei ollut hajuakaan.

Leena, jos Lasikellon alla kolahtaa niin pitänee tutustua myös Plathin runoihin. Hyvää alkanutta viikkoa!

Morre, tervetuloa lukijaksi! Ja kiva jos innostuit haasteesta!

Tessa, tervetuloa osallistumaan haasteeseen!

Karoliina kirjoitti...

Olen lukenut noista 1, 2, 3, 8 ja 9, kaikkia voin kyllä suositella ihan varauksetta. Rouva Bovaryn haluaisin kovasti lukea itsekin.

Karoliina

Susa P. kirjoitti...

Karoliina, kiitos suosituksista:) Rouva Bovary on kiinnostanut jo useamman vuoden, joten hauskaa lukea se nyt oikeasti.