tiistai 31. tammikuuta 2012

Tammikuun täytteet kirjahyllyyn

Luulin jo tammikuun alussa, että pystyn välttämään kaikki kirjahoukutukset, kun alennusmyynneistä ei löytynyt kertakaikkiaan mitään kivaa, mutta luulo osoittautui kerta kaikkiaan vääräksi...

Muutamat kirjabloggaajat ovat maininneet tehneensä kirjalöytöjä kierrätyskeskuksesta. Piipahdin tammikuussa Hesassa ja ajattelin uteliaisuuttani käväistä Hietalahden kierrätyskeskuksessa tutkimassa kirjahyllyt. Käynti ei tosiaankaan jää viimeiseksi, sillä tarjolla oli runsaasti siistejä ja -- mikä vielä tärkeämpää -- edullisia kirjoja. Valikoimaa oli runsaasti mm. Lehtolaisen, Härkösen, Hämeen-Anttilan ja Snellmanin/Kauarsen kirjoissa, sitten oli näitä pakollisia Orasia ja Hietamiehiä. Pokkareita oli myös hyvä valikoima. Itse tarjosin kodin seuraaville viidelle kirjalle:


Hinta ei tosiaankaan päätä huimannut, kun kovakantiset maksoivat 2€ ja pokkarit 1-1,50€. Suosittelen käymään tuolla kierrätyskeskuksessa, jos sielläpäin satutte liikkumaan; sinne löytää tosi helposti, koska se on vastapäätä kutosen ratikan päätepysäkkiä.

Tammikuulle osuivat myös kirjaston poistomyynnit, joista tein seuraavat löydöt:

Kate Mortonin Paluu Rivertoniin olin tosi tyytyväinen, sillä olen halunnut lukea sen jo pitkään ja nyt sain sen omaan kirjahyllyyn vaivaisella eurolla. Kirja on kärsinyt pienen kosteusvarion, mutta on edelleen lukukunnossa. 

Mitä näistä löydöistä suosittelette, mikä on vähemmän suositeltava?

7 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hienoja löytöjä! :)
En ole toki lukenut noista montakaan, mutta suosittelen tuota Lisa Seen kirjaa. Minusta se oli ihana.

Minä muuten myös alkukuussa ajattelin, että en taida hankkia mitään uutta luettavaa, mutta ihan toisin on käynyt. Ajattelin tehdä tunnustuspostauksen aiheesta myöhemmin ;)

Susa P. kirjoitti...

Maija, jostain syystä kirjoja tarttuu aina matkaan, vaikka "mitään en tartte". Kiva kuulla, että Lisa Seen kirja on ihana, sillä se tarttui mukaani heräteostona. En muistaakseni ole edes kuullut siitä mitään aiemmin.

Odottelen sun tunnustuspostausta:)

Jonna kirjoitti...

Suosittelen ehdottomasti Mortonin kirjaa, muita näistä sun löydöistä en ole tainnutkaan lukea. Mortonin kirja on vaan niin mahtava, hieno teos. :)

Karoliina @ Kirjava kammari kirjoitti...

Oi, hienoja löytöjä, ja Kierrätyskeskukset ovat kyllä ihan parhaita tässäkin suhteessa!

Suosittelen erityisen lämpimästi Hustvedtin Kaikki mitä rakastin -romaania. <3 Myös Mortonin Paluu Rivertoniin on ihana, ja tietenkin Shriver, vaikka Kaksoisvirhe ei ollut minulle yhtä hyvä kuin hänen muut suomennetut teoksensa. Myllärin Adoptoitu on aiheeltaan mielenkiintoinen, muttei kirjana hirveän erikoinen. Lisa Seetä en ole vielä lukenut, mutta pari hänen kirjaansa odottaa hyllyssä ja lukeminen kiinnostaa kovasti.

Booksy kirjoitti...

Oi, pongasit sieltä tuon Kaksoisvirheen... toivottavasti on hyvä :) Ja Björkiäkin!

Susa kirjoitti...

Minullehan kävi samoin, että onnistuin välttämään nuo varsinaiset alet, mutta sitten kirpparilta kahmin senkin edestä ;) Tosin ei minunkaan kirjahankinnoissa hinta päätä huimannut!

Olen lukenut ainoastaan tuon Adoptoidun vuosia sitten, ihan ok se oli, muttei mikään erikoinen lukuelämys kuitenkaan.

Paluu Rivertoniin odottaa minullakin hyllysssä samoin kuin Kaksoisvirhe.

sonja/lukuhetket kirjoitti...

Minäkin suosittelen Lisa Seen kirjaa. Se on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Ja Paluu Rivertoniin oli yksi viime vuoden mukavimmista lukukokemuksista. Hauskoja lukuhetkiä!