keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Lapsuuden suosikit -haaste

Pistäydyin kirjastossa ja hipelöin pitkän aikaa poistohyllyssä olevia lastenkirjoja. Joukossa oli monia sellaisia, joita olen lukenut joskus pienempänä ja tykännyt niistä kovastikin, mutta jotka ovat sittemmin unohtuneet enkä ole niihin sen koomin palannut. Siitä sainkin idean kehitellä Lapsuuden suosikit –haasteen (älkää jooko muistuttako, kuinka monta muuta haastetta mulla on kesken:D).
Tarkoituksena on lukea vuoden loppuun mennessä 10 lapsuuden suosikkikirjaa. Vedän rajan siihen, etten ota tähän mukaan kuvakirjoja tai kirjoja jotka löytyvät nuortenosastolta, mutta kaikki muu käy tähän haasteeseen, helppolukuisista lähtien. Nyt vaan penkomaan kaappeja ja muistin sopukoita: mitäs kaikkea sitä onkaan tullut luettua.

Jos joku halajaa ottaa tämän haasteen itselleen, niin kommenttiboksiin voi laittaa viestiä.

Kuva on täältä

10 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onpa kiva haaste! Mulla on niin monta haastetta meneillään että en tiedä jos ehdin mukaan tähän. Tarkkailen tilannetta hetken ja katselen sitten osallistunko;)

lumiomena kirjoitti...

Sellainen haaste, johon tekisi mieli osallistua. Koska itselläni on pieniä lapsia, luen paljon lastenkirjoja sekä itselleni että heille. Siksi tähän olisi helppo osallistua, luenhan paljon omia suosikkejani aina Onnelista ja Annelista Vaahteramäen Eemeliin. Taidan osallistua! Aion ensi viikon lopulla (en ehdi ennen sitä) esitellä yhden lastenkirjan ja siinä samalla voisin kuuluttaa tästä haasteesta blogissani.

Listasin muuten omat lastenkirjasuosikkini viime keväänä (olikohan se huhti- vai toukokuussa, en muista enää :)).

Polka kirjoitti...

Kuulostaa kivalta haasteelta! Liitynpä minäkin mukaan:)

Susa P. kirjoitti...

Sanna, tietysti voit osallistua myöhemminkin jos siltä tuntuu:)

Lumiomena, kiitos paljon jos viitsit kuulutella haastettani! Täytyy pistäytyä blogissasi katsomassa omien lapsuuden suosikkiesi listaa.

Polka, tervetuloa mukaan!

Susa kirjoitti...

Kuulostaapas kivalta haasteelta! Mutta minä olenkin ollut omaksi ihmeekseni nyt tällainen outolintu, etten olekaan tarttunut mihinkään kirjahaasteeseen, vaan luen vaan ihan fiilispohjalta. Ensin meinasin tarttua pariinkin erilaiseen, mm. Finlandia-ehdokkaat sekä leffa&kirja-haasteet, mutta niin ne sitten jäi. Mutta onhan tässä vuotta toki vielä jäljellä muuttaa mieltä montakin kertaa ;)

Susa P. kirjoitti...

Hei kaima!

Mäkin luen yleensä fiilispohjalta ja siksi mun lukulistalla on ikuisesti esim. Sirpa Kähkönen ja Millennium-trilogia, koska ei ole ollut fiilistä tarttua niihin. Mutta näihin haasteisiin ajattelin tarttua, kun toiveikkaana ajattelin että on koko vuosi aikaa...

Jonna vasaran varressa: kirjoitti...

Hei Susa P.!

Ihanan haasteen olet heittänyt, ja minä otan sen vastaan. Joitakin vuosia sitten tuli muuten televisiosta ihastuttava kirjallisuusohjelma 10 kirjaa lapsuudesta.

Susa P. kirjoitti...

Hei Jonna!

Kiva, jos kiinnostuit, tervetuloa mukaan! 10 kirjaa lapsuudesta kuulostaa kyllä ihastuttavalta, sellainen epäselvä kuva mulla on, että olisin ohjelmaa seuraillutkin.

Elma Ilona kirjoitti...

Oi, ihana haaste! Itse olen kyllä tasaiseen tahtiin santsaillutkin lapsuuden suosikkeja, mutta mm. Saariston lapset ja Marikki olisivat ansainneet uusintakierroksen... kunhan saan tämänhetkisen kirjasuman purettua niin voisin osallistua tähän.

Susa P. kirjoitti...

Hei Elma Ilona!

Kiva jos kiinnostuit! Tulen sitten blogiisi vilkuilemaan sinun suosikkejasi:)