maanantai 27. kesäkuuta 2011

Villiruusu 6

Olipa jännää lukea kirjaa, jonka edellisestä osasta minulla ei ole oikein minkäänlaista muistikuvaa. Näin minulle kävi Marja Orkoman uusimman kirjan Villiruusu 6 kanssa, sillä en muistanut edellisestä osasta nimeltä Unikkopolku 21 muuta kuin päähenkilön nimen ja ammatin.

Aiemmassa osassa Anu Matilda Untinen on palannut monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Satakielilaaksoon, jonka voi tunnistaa Naantaliksi, ja aloittanut siellä työt postinjakajana. Villiruusussa Anu saa tarpeekseen postinjakohommista ja vaihtaa työpaikkaa pieneen Villiruusu-nimiseen kioskiin. Aiemmin sinkkuuden nimeen vannonut Anu on myös alkanut seurustella ilmastotutkija-Janin kanssa ja onnea täydentää Janin jättimäinen koira. Anua kuitenkin hämmentävät hänen oma haluttomuutensa sitoutua, kuten myös Janin saamat salaperäiset kirjeet, jotka alkavat sanalla "rakas". Anu ja Jani ehtivät kuitenkin hoitaa suhteensa kuntoon, ennen kuin Jani lähtee työmatkalle Antarktikselle. Janin paluun aikataulu viivästyy, mutta Anu odottaa tyynenä; hän tietää itsekin, että sääolosuhteet voivat muuttua yllättävänkin nopeasti. Eräs viesti muuttaa kuitenkin Anun elämän kerta rysäyksellä. 

Kirja oli tosi nopeaa lukemista, sillä luin tämän yhdessä päivässä ja muistaakseni tämä oli ekaa osaa parempi, muttei kuitenkaan Orkoman parhaimmistoa. Kirja oli kyllä tosi pinnallinen, mutta en tähän hätään kyllä mitään kovin syvällistä kaivannutkaan. Aika perinteistä kotimaista viihdettä siis, tosin Antarktiksesta kertovat luvut toivat kirjaan lisää mielenkiintoa.

3-/5

Ei kommentteja: