keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Lukuhaasteissa on mistä valita

Mun pitää näköjään lopettaa vierailut Karoliinan luona Kirjavassa kammarissa, kun sieltä tarttuu mukaan aina kiinnostavia haasteita. Viime viikolla Tiukkojen haasteiden tiistaissa nostettiin esille Suomalaisen keskiluokan arki -haaste, jossa on tarkoituksena lukea tämän vuoden puolella 5 suomalaisen keskiluokan arkea kuvaavaa kirjaa. Jos halajat osallistua haasteeseen, löydät kirjalistan täältä.

Mä olin tietysti heti ottamassa innoissani osaa tähän haasteeseen, koska tähän haasteeseen sopii niin moni kirja, joka mulla on suunnitelmissa lukea: Monika Fagerholmin kirjalla Ihanat naiset rannalla voisin osallistua Aakkoshaateeseeni, saisin loistavan tekosyyn lukea Virpi Hämeen-Anttilaa ja myös suosikkiani Anna-Leena Härköstä voisin ujuttaa mukaan tähän haasteeseen.



Kuva on Karoliinan blogista


Eilen Kirjavaan kammariin oli ilmestynyt toinen yhtä houkutteleva haaste, nimittäin Siskoshaaste, jossa niin ikään on tarkoituksena lukea tämän vuoden aikana 5 siskoja tai siskoutta käsittelevää kirjaa. Houkutteleva haaste tämäkin. Vähän aikaa mietiskelin, viitsinkö osallistua, kun olen muutenkin onnistunut kahmimaan itselleni hirveän läjän haasteita. Toisaalta, viisi kirjaa, eihän se paljon ole. Kirjalistalla oli niin paljon minua kiinnostavia kirjoja, että se ratkaisi osallistumisen. Ja mitäs siitä, vaikkei kaikkia kirjoja ehtisikään lukea, ainakin musta on hauskaa suunnitella, mitä kirjoja lukisin. Siskoshaasteeseen haluan lukea ainakin nämä kirjat:

Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt, joka onkin jo mun lukulistalla
Jodi Picoult: Sisareni puolesta, joka sopii hyvin Aakkoshaasteeseen
Jane Austen: Järki ja tunteet TAI Ylpeys ja ennakkoluulo. Saisin ainakin hyvän syyn lukea jommankumman näistä.

Ensi viikolla en taida enää uskaltaa vilkaistakaan Kirjavaa kammaria...=)

5 kommenttia:

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Voi ei. Tämä on niin ihana haaste että minunkin taitaa olla ihan pakko osallistua, vaikka kesken on jo monen monta muutakin haastetta... :)

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Juu, noihin on pakko osallistua, ja mitäköhän vielä tuleman pitää tulevina tiukkojen haasteiden tiistaina :D. Ja muutenkin blogeissa surffaillessa tarttuu koko ajan matkaan jotain uutta, mitä on "pakko" lukea...

Susa P. kirjoitti...

Sara, tämä on ihana haaste.

Pienen mökin emäntä, älä muuta sano:) Kevät on myös siitä vaarallista aikaa, että kirjastotkin on täynnä ihania uutuuskirjoja, joihin tekisi mieli tarttua.

Karoliina / Kirjava kammari kirjoitti...

Hihi, Susa kiitos, ja kiva kun osallistut! Ainakin nyt minulla on suunnitelmissa pitää vähän taukoa haasteiden heittämisessä, joten voit turvallisin mielin vierailla vastakin. ;D

Susa P. kirjoitti...

Karoliina, hyvä tietää:) Ehkä mä nyt sitten uskaltaudun...