maanantai 11. heinäkuuta 2011

Pyry

Kesälukeminen jatkuu taas kevyiden dekkareiden parissa, lukuvuorossa oli Anja Lampelan Pyry. Anja Lampela on oululainen eläkkeellä oleva vieraiden kielten opettaja, joka on ennen Pyryä julkaissut kaksi kirjaa. Olen lukenut ennen blogia hänen esikoisensa Älä koske ope, joten pidin ihan mukavana ja leppoisana kirjana, joten päätin sitten tarttua myös Pyryyn.

Kirjan päähenkilö Pinja on nuori nainen, joka odottaa poikaystävänsä kanssa onnellisena perheen ensimmäistä vauvaa. Kesken auvoisen odotuksen mies kuitenkin rakastuu toiseen ja jättää Pinjan yksin. Pinja menee aivan tolaltaan eikä pysty nauttimaan vauva-arjesta pienen poikansa kanssa. Pinja eksä on kuitenkin aivan myyty Pyry-vauvasta ja haluaa olla mukana entisen perheensä elämässä mahdollisimman paljon. Tästä Pinja keksiikin, että Pyry on keino saada mies takaisin itselleen. Pinja paneutuukin lapsenhoitoon uudella innolla, onhan hänellä nyt jotain, mitä kohti pyrkiä, mutta kaikki ei menekään aivan suunnitelmien mukaan...
Pyry oli sujuvaa ja nopeaa luettavaa, juuri ihanteellinen matkakirjaksi, sillä tätä lukiessa ei tarvinnut paljon kelloa vilkuilla. Aihe tuntui vähän kuvottavalle ja todella toivon, että takakannen lause "Pinjan tarina sijoittuu nykypäivään ja sen tapahtumat voisivat olla totta tässä ja nyt, meidän jokaisen naapurissa." ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Miinusta annan kirjalle lopusta, joka oli tehty turhan "onnelliseksi". Lopussa myös korostettiin turhan paljon syyllistä sekä avattiin avoimet kohdat. Pinja oli myös vähän ärsyttävä päähenkilö, tahdoton ja omanarvontunnoton, joka ei välittänyt säilyttää ylpeytensä rippeitä. Kaiken kaikkiaan kumminkin sopivan kevyttä kesäluettavaa, sillä kirjaa lukiessa ei pahemmin tarvinnut ponnistella.

Pyryn on lukenut myös Rachelle.

3+/5

Ei kommentteja: