lauantai 29. lokakuuta 2011

Messukuulumisia


Kauan odotettu kirjamessupäivä koitti tänään, kun vihdoin ja viimein pääsin kirjamessuille. Viime vuoden messujen jälkeen päätin, että seuraavalla kerralla menen joku arkipäivä, mutta niin vain olin messuilla taas lauantaina. Syy messupäivän valintaan oli kuitenkin se, että tänään oli myös Avain-kustantamon järjestämät kirjabloggaritreffit, joihin piti päästä.

Lauantai oli kyllä edelleen huono päivä messuille; tungos oli aivan valtava. Mitään kirjoja ei oikein tehnyt mieli jäädä hypistelemään pitkäksi aikaa eikä esityksiä päässyt kuulemaan. Anna-Leena Härkösen ja Miika Nousiaisen esityksiä olisi ollut kiva kuunnella, mutta ne menivät päällekkäin blogitreffien kanssa. Kuuntelin vähän aikaa, kun Laila Hirvisaari kertoi Minä, Katariina -kirjasta ja odotan kyllä kovasti sitä, että pääsen tarttumaan tuohon kirjaan. En myöskään olisi uskonut, että Hirvisaari on hyvä ja lämmin esiintyjä. Hirvisaareen esityksen aikana Aleksis Kivi -lava pullisteli porukkaa, joten ei ole vaikea arvata, kuka on kansan suosikkikirjailija. Hirvisaaren jälkeen lavalle tulivat Hannu Mäkelä ja Tarja Halonen, joita kuuntelin hetken. Kumpikin kertoi lapsuusmuistojaan Kalliosta Mäkelän uuteen kirjaan liittyen. Mäkelä on myös hyvä esiintyjä, joten tutustun pian johonkin hänen teokseensa. Nopean googletuksen perusteella  Nalle ja Moppe. Eino Leinon ja L. Onervan elämä vaikuttaa kiinnostavimmalta.

Kirjabloggaritapaamisessa kuulimme ensin, kun kirjailijat Annabel Lyon ja Annelies Verbeke kertoivat kirjoistaan Aleksanterin opettaja ja Kalanpelastaja. En ole lukenut kumpaakaan kirjoista, mutta Lyonin Aleksanterin opettaja meni kyllä lukulistalle. Lyon oli muutenkin todella mukavantuntuinen ihminen. Lisäksi kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson kertoi kustannusalan uusista kuulumista ja toki sivusimme myös viiden kirjabloggarin samaa upeaa Rakkaudesta kirjaan -palkintoa. Varsinainen kirjabloggaritapaaminen jäi valitettavasti osaltani kesken, kun jouduin kiirehtimään bussille, mutta oli hurjan mukava nähdä kaikkia, uusia ja vanhoja, naamoja blogien takaa. Toivottavasti näemme pian uudestaan! Kiitos myös Avaimelle kivasta tilaisuudesta.

Sitten kirjamessujen pääasiaan eli kirjojen ostoon. Mitään kovin ihmeellisiä kirjatarjouksia messuilla ei ollut, mutta tarttuihin sieltä mukaan kuitenkin kuusi kirjaa. Yhtä lukuunottamatta kaikki olivat pokkareita, sillä tykkään enemmän pokkareista (vievät vähemmän tilaa hyllyssä).


Katy Gardner: Esther ja Gemma
Rebecca Wells: Jumalaiset Jajasiskot
Ian McEwan: Vieraan turva
Carita Forsgren: Auringon kehrä
Axel Madsen: Coco Chanel
(kuudetta kirjaa en kuvannut, koska se on lahja)

Kolme alinta kirjaa ovat Otavan 3 pokkari kympillä -tarjouksia. Auringonkehrän ostin, kun olen lukenut muutkin Forsgrenin kirjat ja pitänyt niistä, Coco Chanelista taas luin jutun Historia-lehdestä ja ajattelin että olisi kivaa tietää lisää tästä ladysta. Ian McEwanin kirja on "täytekirja", kun kolmas kirja piti saada enkä jaksanut enää ruuhkassa penkoa hyllyjä. Olen kyllä halukas tutustumaan McEwaniin lisää. Esther ja Gemma sekä Jumalaiset jajasiskot maksoivat yhteensä 3€ ja löytyivät Hesyn (eläinsuojeluyhdistyksen) käytettyjen kirjojen hyllystä. Estheristä ja Gemmasta kuulin ekan kerran Lukupaikasta ja Jumalaiset jajasiskot on jäänyt mieleeni tästä Karoliinan postauksesta.

Summa summarum: hyvät messut oli, vaikka viime vuoteen verrattuna alue oli "sotkuisempi" ja näytteilleasettajiakin taisi olla vähemmän. Paljon jäi näkemättä ja tutkimatta, joten ensi vuonna pitää tulla paikalle kahdeksi päiväksi.

7 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Oli mukava tavata viimein, ihana kun olit miitissä. :)

jaana kirjoitti...

Olen kanssa joskus ollut kuuntelemassa Hannu Mäkelää ja olen samaa mieltä, että hän on hyvä esiintyjä. Suosittelen lämpimästi tuota "Nalle ja Moppe"-kirjaa.

Salla kirjoitti...

Oli kiva nähdä! Tulehan uudestaan tai sitten täältä pitää lähteä sinne suuntaan blogitapaamiseen... :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Oli hauska nähdä blogistitapaamisessa, vaikkakin pikaisesti. :) Ensi vuonna taas - tai ehkä jotain jo siinä välissä!

Sara kirjoitti...

Hei, olipa kiva tavata ja jutella! Coco Chanelin elämkerta kiinnostaisi minuakin. Ensi messuilla taas uusiksi ja ellei jo aikaisemminkin :)

Susa kirjoitti...

Olisipa ollut niin mukava päästä sinne mukaan, kuten alunperin suunnitelma olikin. Täytyy lohduttautua ajatuksella, että messut ne ovat ensi vuonnakin ;)

Mukavia pokkarilöytöjä olet tehnyt!

Karoliina @ Kirjava kammari kirjoitti...

Kiva kun pääsit tapaamiseen, vaikka pikaisestikin. :) Ja toivottavasti luet pian Jajasiskot! <3