maanantai 19. syyskuuta 2011

Nainen paikallaan

Muutossa hyviä puolia on se, että kirjahyllyä järjestellessä löytyy "unohdettuja kirjoja", joita ei ole lukenut aikoihin. Yksi tällainen oli Nainen paikallaan, joka on Cathy Kellyn varhaista tuotantoa, muistaakseni toinen teos.

Kirjassa on kaksi päähenkilöä, Dee ja Isabel. Dee on nuori nainen, joka työskentelee irlantilaisessa lehdessä toimittajana ja pitää omaa siinä suosittua neuvontapalstaa. Dee kaipaisi neuvoja myös yksityiselämässä, sillä poikaystävä on rasittava nahjus, joka huomauttelee Deen ylipainosta eikä puolusta Deetä äitinsä ilkeilyiltä. Dee on taitava kirjoittaja, joka haaveilee naistensivujen toimituspäällikön paikasta. Deen tyrmistykseksi paikan saa kuitenkin muuan Isabel, joka on tyylikäs, hillitty, kaunis ja hoikka nainen. Isabel on vastikään eronnut ja muuttanut kahden tyttärensä kanssa Irlantiin eikä elämä näytä niin auvoiselta kuin nonet luulevat. Ero vuosien avioliiton jälkeen on raskas, varsinkin kun mies on pettänyt Isabelin luottamuksen. Esikoistytär kaipaa isäänsä ja kiukuttelee äidilleen ja uusi työkin tuntuu alkuun haastavalta. Mutkien jälkeen naiset löytävät yhteisen sävelen ja saavat elämälleen uuden suunnan.

Tästä kirjasta huomaa, miten paljon Kelly on kehittynyt kirjailijana. Tämän kirjan sisältö oli aika yksitoikkoista ja pyöri laihduttamisen ja ulkonäön ympärillä. Tunsin melkoista ärtymystä kirjan painojutuista; minusta 160 cm pitkää ja 72 kiloista naista ei mitenkään voi verrata tankkiin tai valaaseen. Muuta erikoista kirjassa ei ollut, paitsi että se oli sujuvasti kirjoitettu ja eteni siksi nopeasti, vaikka sivuja oli yli 400. Kevyen aiheeseen vuoksi kirja oli omiaan lomalukemisena, mutta luen kyllä paljon mieluummin Cathy Kellyn uudempia kirjoja, joissa käsitellään hömpän lisäksi myös vakavampia aiheita eivätkä ulkonäköseikat ole niin keskeisiä.

3+/5
Alkup. nimi: She´s the one. Suom. Terhi Leskinen
Gummerus 1998. 3. painos 2004. Pehmeäkantinen
452 sivua.

Ei kommentteja: