perjantai 30. syyskuuta 2011

Netti ei vaan toimi!

Netti ei vaan toimi! Parhaat Facebook-mokat -kirjaan on koottu iso läjä facebook-mokia suoraan Feissarimokat.com -sivustolta (olen nyt laiska enkä jaksa tehdä linkkiä). Aika monet mokat olivat ennestään tuttuja, joihin olen törmännyt kyseisellä sivustolla tai muualla netissä, mutta uusiakin mokia kirjassa oli. Ja mikäpä siinä, vaikka osa mokista olikin tuttuja, ne olivat nimittäin niitä, jotka kirvoittivat parhaimmat naurat.

Mokia löytyy laidasta laitaan: osa on sellaisia, että ihminen on kirjoittanut jotain naamakirjassa ja unohtanut, että päivitys näkyy koko kansalle. Esim. X oli kirjoittanut Y:lle, että A oli pettänyt B:tä ja sitten koko kuvion saivatkin tietää kaikki, B mukaan lukien... Sitten on näitä juttuja, joissa on kerrottu julkisesti jostain omasta hölmöilystä tai joissa hassut väärinymmärrykset aiheuttavat lumipalloefektin. Mokat on koottu harkiten: esipuheessa kerrotaan, miten kirjaa varten oli tarvittu lähes 10 000 lähetetyn jutun läpikäynti, 15 000 mielipiteen lukeminen, 400 000 yleisöäänen huomioiminen sekä 2 miljoonaa suomalaista Facebook-käyttäjää. 

Kirja oli kyllä hauska lukukokemus, sillä ainahan se naurattaa, jos pääsee nauramaan muiden mokailuille. Lukiessa tuli kyllä välillä hirveä myötähäpeän tunne: oikeastiko ihmiset on niin tyhmiä, ettei tajua, miten julkinen paikka Facebook ja sen seinä on. Suosittelen lukemaan tätä kirjaa varsinkin sellaisina päivinä, jolloin mikään ei ole naurattanut - tämä kyllä takaa naurut.

4½ /5
Atena 2011
128 suvua

5 kommenttia:

linnea / pigeonnaire kirjoitti...

Meillä luetaan feissarimokia suurinpiirtein viikoittain kotona. Aikamoista meininkiä sitä tänne internetin ihmeelliseen maailmaan mahtuu :)

Susa kirjoitti...

Minäkin olen tätä lukenut nyt pari päivää ja saanut tosiaan rentouttavat naurut monta kertaa. En yleensä perusta ns. vitsikirjoista tms, vaikka tykkään kyllä hyvistä vitseistä tai jo ne on ujutettu sarjakuviin jne. Mutta nämä Facebook-mokat oli hienoa saada yksin kansiin kyllä :)

Sara kirjoitti...

Oi, tämä on hauska! Luin tästä lehtijutun, kun ilmestyi ja siihen oli laitettu hassuja mokia. Haluan kyllä tämän lukea!

Susa P. kirjoitti...

Linnea, minun pitäisi useammin muistaa vierailla feissarimokissa, kun ne ovat niin hauskoja ja tuovat piristystä päivään.

Susa, minäkään en tykkää vitsikirjoista, mutta tämä kolahti.

Sara, kannattaa ehdottomasti lukea.

Marleena kirjoitti...

Pakko noita juttuja on nauraa. Ei voi mitään! :D