maanantai 12. syyskuuta 2011

Vauhtisokeus iski...

Täkäläinen sivukirjasto muutti uusiin tiloihin ja juhlii muuttoa tarjoamalla syys-lokakuussa noudetut varaukset maksutta. Pienipalkkaiselle tuntiopettajalle tämä uutinen oli mukava, joten olenkin hulluna varaillut kirjoja. Viimeinen vilkaisu kirjaston tietokantaan kertoi, että varauksia on kertynyt, *punastuu*, kokonaista 24 kappaletta, joista seitsemän on kylläkin dvd-levyjä. 

Tässä vaiheessa iski jo pienoinen paniikki, että milloin ihmeessä ehdin lukemaan kaikki varaamani kirjat ja että minkä ihmeen takia niitä kirjoja pitää ylipäätään kahmia niin älyttömästi... Toisaalta syksyllä tulee kuitenkin paljon uutuuskirjoja, jotka haluaa lukea heti. Samoin tulee paljon uutuuksia, jotka on kiva lukea, mutta jotka eivät kuitenkaan ole niin tärkeitä, että niistä viitsisi maksaa euron varausmaksua. Sitten on vielä ne vanhemmat, monissa blogeissa hehkutetut kirjat, joita en ilman varauksia muistaisi ikinä etsiä kirjaston hyllystä.

Varauksessa on mm. seuraavat kirjat:

Amy Chua: Tiikeriäidin taistelulaulu
Cecilia Samartin: Nora & Alicia
Kate Morton: Paluu Rivertoniin
Terhi Rannela: Scarlettin puvussa
Bianca Turetsky: Muotimatkustaja Titanicin kannella
Kathryn Stockett: Piiat
Virpi Hämeen-Anttila: Railo
Anna Pihlajaniemi: Adoptiomatka
Miika Nousiainen: Metsäjätti
Essi Tammimaa: Paljain käsin
Chris Cleave: Little Been tarina...

Luettavaa riittää siis pitkäksi aikaa:)

Entäpä te, muut lukutoukat, varailetteko te paljon kirjoja kirjastosta?

11 kommenttia:

Kirsi Hietanen kirjoitti...

Huh, tunnustan! Minulla helmasyntinä erityisesti äänikirjojen varailu. Ihan pelottaa, milloin paukahtaa koko Millennium-trilogia cd-levyinä...

Susa kirjoitti...

Hyviä kirjoja sinulla varauksessa!!

Minulla vaihtelee tosi paljon tuo varausten määrä. Joskus on yhtä aikaa varauksessa 5-7 kirjaa, josku voi mennä parikin kuukautta, ettei yhtään.

Norkku kirjoitti...

Guilty as charged! Minulla oli kesällä toistakymmentä varausta roikkumassa, osaa olin odotellut jo jokusen kuukauden (mm. tuo Tiikeriäidin taistelulaulu antaa edelleen odottaa itseään) ja arvaappa mikä tuska ja paniikki iski kun puolet varauksista tuli kesällä ihan parin viikon aikana! Oli siinä urakkaa!

Heli S. kirjoitti...

Hämeenlinnassa on jokin kirjaston juhlavuosi, eikä varaaminen maksa tänä vuonna, joten on kyllä tullut jonkin verran hyödynnettyä sitä, hyllyssä olevasta aineistosta ei mene muutenkaan maksua, niin joskus tulee tilailtua pääkirjastolta omaan lähikirjastoon kirjoja, ei tarvitse itse etsiä hyllystä... Uutuuksia harvemmin varailen, kun ne joutuu palauttamaan niin nopeasti ja olen kuitenkin aika fiilis lukija, enkä pysty välttämättä kirjaa lukemaan just sitten sillon kun se tulee.

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Hahahaa, mahtava pino kirjoja odottamassa sinua!

Nyt minun pinossani ei ole kovinkaan monta kirjaa. Rasi-Koskisen Katariina, Nabokovin Lolita, Jonassonin Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi, The Atlas of Women in the World ja Goldbergin Lukeva mieli tulevat tarkastamatta mieleen. Toivelistassa sitten onkin paljon enemmän... :-D Kirjaston varausjonossa en taida tällä hetkellä olla lainkaan - ohhoh!

Lukutoukka kirjoitti...

Parhaillaan on sisällä 19 varausta ja lainassa 8 kirjaa, jotka tulivat käsiini varaamisen kautta. Eli yhteensä 26 varausta. Helpottaako nolostumistasi? :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Hihii, minäkin varailen kirjoja melkoisesti. Se on niin helppoa nettiklikkauksilla. :)

Sinun varaamistasi olen pidin kovasti Piioista, Tammimaan ja Cleaven kirjoista. Tuon Tiikeriäidin taistelulaulun sain lainaan ystävältä ja Metsäjätin voisin tosiaan varata kirjastosta. Joko se on ilmestynyt?

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Lainaan -todella paljon- kirjoja kirjastosta (osa tosin on lapsille), mutta en varaa juuri koskaan. Pääsyy on pihiys; meillä varaaminen maksaa oman kunnan alueella 80 senttiä ja naapurikunnista (jotka kuuluvat samaan järjestelmään) 2 e. Uutuuksia saa melko helposti varaamattakin, koska tällä alueella on ehkä suhteellisen vähän kirjaston suurkuluttajia (ei esim. juurikaan opiskelijoita).

Tessa kirjoitti...

Minä olen alkanut kohtuullisissa määrissä varaamaan kirjoja viime aikoina. Syy on kyllä melkein nolo: Jos menen kirjastoon ilman varauksia, kahmin sylin niin täyteen kirjoja, että en ehdi lukemaan noita omia, hyllyssä odottavia lukemattomia kirjoja koskaan... Joitain uutuuksia olen kuitenkin halunnut lukea ja kun ne on varannut ja ilmoitus kopsahtaa sähköpostilootaan, kirjat voi vain hakea tiskiltä harhautumatta sinne hyllyjen väliin.

Mariel / Luetut.net kirjoitti...

Toisinaan minulla saattaa olla pari kirjaa varauksessa, toisinaan taas en moneen kuukauteen varaa yhtään kirjaa. =)

Susa P. kirjoitti...

Kiva huomata, etten ole yksin tämän varailuvimman kanssa:) Mukava kuulla myös, että olen varaillut hyviä kirjoja.