tiistai 3. toukokuuta 2011

Päivä 03 – Suosikkisarjasi

Olen sarjauskollinen lukija, ja jos olen aloittanut lukemaan jotain sarjaa, on ihan pakko lukea se loppuun, vaikkei sarja enää kauheasti kiinnostaisi. Näin on käynyt esim. Eppu Nuotion Pii Marin -sarjan kohdalla. Suosikkisarjoja löytyy tietysti vaikka kuinka monta, mutta tässä muutama joka tulee heti ekana mieleen. Historiafanina melkein kaikki tietysti yllättäen liittyvät historiaan.


Hovimäki-sarja tulee ihan ykkösena, sillä tämä vain on niin mielenkiintoinen tarina. Kirjoitin eilen mielipiteitäni Hovimäki-sarjasta ja niistä voi lukea täältä.

Muita lempisarjojani ovat Enni Mustosen historialliset sarjat eli Koskivuori-sarja ja Järjen ja tunteen tarinoita -sarja. En osaa sanoa kumpi noista on parempi, se riippu paljon siitä, kumpaa sarjaa olen lukemassa. Enni Mustosen uusimmasta sarjasta Pohjatuulen tarinoita ei ole tähän mennessä ilmestynyt kuin yksi kirja (syksyllä seuraa jatkoa), mutta veikkaan että tällä sarjalla on suuret mahdollisuudet nousta yhdeksi lempisarjoistani.

Lasten- ja nuortenkirjoistahan monet ovat sarjakirjoja, ja lastenkirjasuosikkeihini voi tutustua tarkemmin täällä, missä seurataan Lapsuuden suosikit haasteen edistymistä. Yksi nuoruuden suosikki on kuitenkin pakko ottaa tähän, nimittäin norjalaisen Ellinor Rafaelsenin Katja-sarja, josta luin joskus teini-ikäisenä kaikki 14 osaa useampaan kertaan. Muutama vuosi sitten ostin poistomyynneistä kaikki osat itselleni, joten sarjan lukeminen uudestaan voisikin olla yksi monista lukuprojekteistani.

Katja-sarjan päähenkilö on norjalainen nuori nainen, jonka vanhemmat ja pikkuveli asuvat isän työn vuoksi New Yorkissa, kun taas Katja asuu lukion vuoksi isoäitinsä luona Oslossa. Isän toimittajantyön vuoksi Katja kuitenkin pääsee reissaamaan vanhempineen moniin maihin, kuten Thaimaahan ja Turkkiin. Parhaan ystävättärensä Pian kanssa Katja puolestaan käy mm. reilaamassa, kielikurssilla Englannissa sekä Kuubassa. Kirjoissa keskeistä on siis matkustelu eri maissa ja matkakohteiden kuvailu. Luonteeltaan Katja on utelias ja rohkea, ja tuo uteliaisuus johdattaa Katjan moneen pinteeseen. Kirjat ovat siis vähän kuin Neiti Etsiviä matkakertomuksilla höystettynä. Katja-kirjat ovat mahtavia kirjoja matkakuumeen tartuttamiseksi. Muista bloggaajista Amma on myös viettänyt Katja-nuoruuden.

Ei kommentteja: