keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Päivä 04 – Suosikkikirja suosikkisarjoistani

Eilen luettelin suosikkisarjojani ja nyt olisi vuorossa yksittäiset suosikit näistä sarjoista. Se on aika vaikeaa, koska yleensä tykkään koko kokonaisuudesta eikä yhden suosikin valitseminen siis ole mahdollista. Hovimäki-sarjasta en esimerkiksi pysty valitsemaan suosikkiani, koska kaikki sarjan kirjat ovat tasapuolisesti niin hyviä.

Enni Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita -sarjan paras kirja on mielestäni sarjan kolmas osa eli Lipunkantajat. Ei tälle valinnalle ole oikeastaan mitään muuta syytä kuin se, että kirja on niin tapahtumarikas ja henkilöt ovat mielenkiintoisia. Kirjan tapahtumat sijoittuvat suurlakon aikaan, joten historialliset tapahtumat ovat tässä aivan erityisessä osassa. Kirjasta saa myös mukavasti uutta tietoa ensimmäisistä eduskuntavaaleista. Lipunkantajista enemmän täällä.
Koskivuori-sarjan parhaimmaksi kirjaksi valkkasin Metsäkukkia asvaltilla, joka on sarjan neljäs ja toiseksi viimeinen osa. Tämä kirja kävi kiivasta kamppailua Kielon jäähyväisten kanssa, mutta voitti lopulta. Perustelut on samat kuin ylhäällä, paitsi että tapahtumat sijoittuvat 50-luvulle, joka on mielestäni kiinnostava ajanjakso, kun yhteiskunta alkoi muuttua sodan jälkeen. Metsäkukista lisää täällä.
Katja-sarjasta en pystynytkään valitsemaan vain yhtä hyvää kirjaa vaan valitsin niitä viisi. Suosikkejani ovat kuvassa olevat Katja New Yorkissa, Katja tuntureilla, Katja interreilillä ja Katja Huippuvuorilla. Lisäksi on vielä kuvasta puuttuva Katja Berverly Hillsissä.  Katja-kirjathan ovat samanlaisia juonellisesti, vain tapahtumapaikka vaihtelee, ja tapahtumapaikka vaikuttaa kyllä paljon siihen, miksi tykkään näistä kirjoista. Katja interreilillä ja Huippuvuorilla kirjojen jälkeen aloin joskus teiniä haaveilla interreilistä ja ajattelin, että olisi oikeastaan tosi metkaa päästä joskus Huippuvuorille, koska se on niin eksoottinen paikka. (Ainakin kirjan mukaan). Katja New Yorkissa on ollut suosikkini nuoresta asti. Olin joskus 12-vuotiaana tosi kiinnostunut New Yorkista ja luin tätä kirjaa ihan onnessani, koska siinä kuvattiin niin hyvin Isoa omenaa. Nyt halu Nykkiin matkustamisesta on lähes kadonnut, mutta kirja on silti hyvä.

2 kommenttia:

Saran kirjat kirjoitti...

Minulla on tuota Katja-sarjaa ja aion jossain vaiheessa siihen tutustua...

Susa P. kirjoitti...

Suosittelen tutustumaan, nämä ovat hyviä:)