sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Päivä 14 – Suosikkikirja suosikkikirjailijaltani

Suosikkihärköset
Tämä olikin sitten jo haasteellisempi kysymys, koska Anna-Leena Härkösellä on niin monia hyviä kirjoja, kuten kuvasta näkyy. Pitkällisen arpomisen jälkeen suosikiksi nousi kuitenkin oikealla ylhäällä oleva Avoimien ovien päivä, joka oli ensikosketukseni Härkösen tuotantoon. Tuon kirjan jälkeen luin kaiken, mitä häneltä käsiini sain ja olin ihan myyty.

Kirjassa käsitellään loistavasti äidin ja tyttären välistä monimutkaista suhdetta sekä eron jälkeistä ahdistusta. Vaikka kirjan päähenkilö Asta on rasittava hermokimppu ja välillä jopa ärsyttävän omanarvontunnoton ja Astan äiti pelottava hirviömamma, käsittelee Härkönen heidän suhdettaan niin lämpimästi ja humoristisesti, ettei lukija voi kuin nauttia. Positiivisena mieleen jäi myös Astan homoystävä Jätski, joka oli tosi koomillinen ja suloinen hahmo. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän kirjan.
*******
Nyt lopetan kirjoittamisen tältä illalta ja siirryn jännittämään Leijonien ottelua sekä toivomaan, että lempileijonani Tuomo Ruutu saisi ripustaa kaulaansa kultaisen mitalin. Huomenna on luvassa postaukset suosikkimies- ja naishahmosta, mikäli lapsenhoidon ohella ennätän koneen ääreen. Jännittävää iltaa!

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Minä luin Avoimien ovien päivän vuosia sitten ja tykkäsin. Postauksesi myötä huomasin, että olen lukenut yllättävän paljon Härköstä. Häneltä on toistaiseksi ilmestynyt vain tolkullinen määrä romaaneja, joista olen useimmat lukenut. Kolumnistina pidän hänestä myös. Ehdottoman taitava kirjailija!

Olen muuten saanut kunnian olla Härkösen äidin opetuksessa pikkutyttönä lyhyen aikaa. Kun luin Avoimien ovien päivää, väistämättä kirjan äiti sai mielessäni kirjailijan oikean äidin piirteet :-), vaikka eri henkilöstä kysymys (osittain?) onkin.

jaana kirjoitti...

Pidän myös Härkösestä, sekä kirjailijana, kolumnistina että myös näyttelijänä. Ensimmäinen kosketus häneen oli tietenkin Häräntappoase, joka on mainio romaani nuorista ihmisistä. Siitä tuli mieleeni, että vanhin tytär on sen lukenut ja nyt nuorempi alkaa lähestyä sitä ikää, että hänelle voisi sitä tarjota. Myöhemmästä tuotannosta pidän etenkin Juhannusvieraasta.

Susa P. kirjoitti...

Paula, Avoimien ovien päivä on kyllä ihan paras ja olen ihan samaa mieltä Härkösen kirjailijakyvyistä! Ihan ymmärrettävää, että Härkösen äiti sekoittuu kirjan äitiin; itsekin mietin Ei kiitosta lukiessani, että kirjoittaakohan Härkönen omista kokemuksistaan...:)

Jaana, minäkin pidän Härkösestä myös näyttelijänä. Ja Juhannusvieras kolahtaa uudenmista kirjoista eniten.