Näitä on tosi paljon: kaikki ne kirjat, jotka löytyvät blogini kevään 2011 ja syksyn 2011 kirjat -osioista sekä blogin sivupalkissa olevasta Lukulistasta (joka tosin kaipaa päivittämistä) ovat sellaisia, jotka haluan lukea. Lisäksi päässäni on alati kasvava lista kiinnostavista kirjoista. Palavammin haluaisin tarttua näihin:
Ian McEwan: Rannalla. Tätä on kehuttu niin paljon, että kiinnostaisi lukea se itse. En voi kuitenkaan lukea sitä ennen ennen kuin olen lukenut saman kirjailijan Sovituksen, joka löytyy omasta kirjahyllystä. Tämän määräyksen olen tehnyt itselleni, että tulisin lukeneeksi enemmän oman kirjahyllyn lukemattomia kirjoja. Saa siis nähdä, koska pääsen Rannalle.
Klassikoista kiinnostaa erityisesti Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. Olen kuullut monelta taholta, että tästä saa eniten irti, kun lukee kirjan rauhassa ja omasta vapaasti tahdosta. Odottelen siis vielä sopivaa hetkeä. Maailmankirjallisuuden puolelta haluaisin tutustua johonkin venäläiseen klassikkoon, en ehkä Tolstoin Sotaan ja rauhaan ihan ensimmäisenä, mutta Anna Karenina voisi olla potentiaalinen vaihtoehto.
Jostain syystä olen kiinnostunut Kalle Päätalon Iijoki-sarjasta ja olen suunnitellut, että nuo 26 teosta voisin lukea eläkkeellä.
Yksi kirja, jonka olen jo pitkään halunnut lukea, on Raamattu. Tämä ihan sen vuoksi, että monet kaunokirjalliset teokset sisältävät viittauksia Raamattuun ja olisi hauskaa jopa tunnistaa ne viittaukset. Häpeä tunnustaa, mutta Raamattutietämykseni on onnettoman huono; uskontotunneilla ja riparilla on näköjään ollut paljon kiinnostavampaa puuhaa kuin kuunnella juttuja Raamatusta. Olisihan se tietysti kiinnostavaa lukea kirja, joka aiheuttaa niin paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan.
2 kommenttia:
Minäkin aloitin rehvastellen Raamatun lukemisen viime marraskuussa. No, jaksoin ensimmäisen Mooseksen kirjan loppuun ja sitten tyssäsi. Ehkä voisin joka vuosi yrittää lukea yhden kokonaisuuden? Parempaan en taida pystyä:)
Sonja, minäkin ajattelin, että lukuinto voisi tyssätä aika äkkiä niiden pitkien sukuluetteloiden kohdalla:) Ehkä pitäisi lukea ensin vaikka pelkkä Uusi testamentti, ilman aikarajaa tietysti:)
Lähetä kommentti