tiistai 24. toukokuuta 2011

Päivä 21 – Lapsuuteni suosikkikirja

Päällimmäisenä mieleen tulee Kaisa Ikolan Hullu luokka -sarja, josta tykkäsin ihan hulluna joskus alakouluiässä. Hullu luokka kertoo 8B-luokan (myöhemmin 9B:n) seikkailuista humoristisella tyylillä. Seikkailut saavat alkunsa usein erilaisista lunttaussysteemeistä, joita poikapäähenkilöt Loiva ja Herbert kehittelevät ja sitten koko luokka saa kärsiä. Myöhemmin kuvaan tulevat myös erilaiset rahankeruumenetelmät ysin keväällä järjestettävää luokkaretkeä varten, ja koko sarja huipentuu sitten luokkaretkeen, joka tosin ei ole sellainen kuin oppilaat alun perin kuvittelivat. Olen parasta aikaa lukemassa tätä sarjaa Lapsuuden suosikit -haastetta varten ja pakko sanoa, että kirja huvittaa minua edelleen.

2 kommenttia:

Margaret_ kirjoitti...

Oi, Hullu luokka -sarja, ihanaa! Itse olin jo oikeasti yläasteella, kun aloin näitä lukemaan ja olin jo yliopisto-opiskelija, kun viimeinen osa julkaistiin, mutta sekin piti lukea, ihan ehdottomasti. Pidän paljon kirjan huumorista sekä lukuisista kirjallisuus-, elokuva-, musiikki- ja kulttuuriviittauksista. Osa niistä on kyllä vähän aikaansa sidottuja ja siksi niin nostalgisia. Esim. kuinka moni peruskouluikäisistä tänä päivänä tietää Kuurankukan, saati että osaa nauraa laulun sanaväännöksille. :D Pitäisi kyllä ehdottomasti lukea tämä(KIN) sarja uudestaan!

Susa P. kirjoitti...

Hei Margaret! Kiva että on muitakin Hullu luokka -faneja! Kiva kun muistutit tuosta Kuurankukka-kohdasta, se oli ihan parhautta, kuten myös Loivan mäkihyppyselostus samassa kirjassa!