sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tuulin viemää

Sari Luhtanen on uusi nimi kirjallisuuden kentällä - tai ei aivan uusi, sillä hän tehnyt yhdessä Tiina Pajun kanssa Maisa ja Kaarina -sarjakuvia. Tuulin viemää on kuitenkin Luhtasen uusi viihdepläjäys, kertomus kolmekymppisestä naisesta, joka etsii vimmalla itselleen miestä. Kirjassa yhdistyy sekä Laura Honkasalon Tyttökerho, aiheena kirjassa on miehen etsiminen, sekä Tuija Lehtisen kaltainen humoristinen kerrontatyyli.

Päähenkilö Tuuli on kolmekymppinen meteorologi, jonka pään työkaverin antama kihlausuutinen sekoittaa. Tuuli päättää, että hänenkin on päästävä naimisiin ja hääpäivän on oltava elokuussa Tuulin 30-vuotissyntymäpäivänä. Tuuli irtisanoutuu töistään "keskittyäkseen häävalmisteluihin" -näin hän sanoo ystävilleen, mutta todellisuudessa aika menee sopivan sulhasen etsimiseen. Sulhaskandidaatteja käveleekin Tuulin elämään tasaista tahtia, mutta onko yksikään heistä se, jonka kanssa hääkellot voisivat kalkattaa?

Odotin kirjalta ehkä enemmän kuin mihin se pystyi, ja siinä mielessä lukukokemus oli pienoinen pettymys. Tajusin koko ajan, että kirja on viihdettä, vähän samanlaista kuin brittiläiset romanttiset komediat, mutta minä en ollut nyt sillä tuulella, että olisin jaksanut innostua tästä kirjasta niin paljon. Omassa lajissaan ja esikoisromaanina tämä kirja oli kuitenkin oikein kelpo teos, ja sopii varmasti hyvin esimerkiksi kesäisille piknikeille, sillä kovin kummoista syventymistä kirja ei vaadi. Suosittelen kirjaa Tuija Lehtisen ystäville, sillä on mukavaa, että kotimaisen viihteen kentälle tulee uusia kirjailijoita.

3+/5

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Tykkään kovasti Maisasta ja Kaarinasta, joten tämähän on pakko lukea :)

Susa P. kirjoitti...

Hei Maija!

Minäkin tykkään Maisasta ja Kaarinasta. Tämä oli vähän erilainen, mutta silti luettava:)