sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Hakusanojen hassunhauska maailma

Vietin yhtä laiskaa iltaa kuin kaverin söpö kisu tässä kuvassa:)

Viettelin tässä laiskaa vappupäivän iltaa, kun bongasin Zephyrin, Kirsin ja Hannan blogeista koosteita hassuista hakusanoista, joilla blogeihin on ilmestytty. Koska mäkin olen usein yksikseni naureskellut kaikille niille erikoisille hakusanoille, ajattelin koota tänne oman postauksen niistä hakusanoista, joilla tänne on löydetty. Ja koska mulla oli niin kivaa näitä kootessa, ajattelin että tästähän voisi tulla ihan traditio, että aina kuun lopussa keräisin tänne hakusanoja, joilla tänne on päädytty. Eiköhän se tule ihan tarpeeseenkin, koska luulen, ettei kaikkiin kysymyksiin löydy vastausta blogistani:)

Yleisin hakusana, jolla tänne tullaan, on yksinkertaisesti blogin nimi. Toiseksi suosituimpia ovat Enni Mustonen ja Leena Lehtolainen sekä näiden kirjailijoiden eri kirjojen nimet. Monista muista blogeista poiketen tänne ei löydetä klassikoiden perässä (johtuiskohan siitä, ettei niitä täältä löydy:D), mutta aina silloin tällöin opettajat kyllä jäljittävät murustensa tekeleitä täältä erinäisillä lauseen pätkillä. Alla muutamia hakusanoja vastauksineen, joilla tänne on tämän kevään aikana löydetty:

Kuka kirjoitti kirjan Annika Kivelästä
En ole varma ketä Annika Kivelää tässä haetaan, mutta ainakin Marja Orkoma on kirjoittanut useamman kirjan (mm. Sydänten sävyhuuhtelu), jonka päähenkilö on Annika Kivelä

Nain torpan tyttöä
Kiitos tiedosta

Samantyyppinen kirjailija kuin Sirpa Kähkönen ja Laila Hietamies
Etsitäänköhän tässä nyt kirjailijaa, joka kirjoittaa sota-ajasta? Voin kyllä lämpimästi suositella ikisuosikkiani Enni Mustosta, häneltä löytyy sota-aikaan(kin) sijoittuvia kirjoja. Lisäksi tuli mieleen Eeva Kilven Talvisodan aika, Välirauhan aika ja  Jatkosodan aika. Pirjo Tuominen on kirjoittanut käsittääkseni useita historiallisia teoksia, joita en kylläkään ole lukenut, mutta olen siinä uskossa, että joku liippaisi läheltä sota-aikaa. Jos etsii ihan historiallista kirjailijaa, ei sovi unohtaa Kaari Utriota.

Sopiiko Millennium-trilogia teinille
Vaikea kysymys. Kirjat käsittelevät yhteiskunnallisia(kin) aiheita, joten kuvittelisin, etteivät ne aiheet ihan kauheasti teiniä kiinnosta. Lisäksi nämä ovat dekkareita ja dekkareissa voi olla välillä verisiä/raakoja tarinoita, joten kovin herkille en dekkareita suosittele. Kirjat ovat myös aika paksuja eli jos ei ole tottunut lukija niin voi tulla ongelmia lukemisen kanssa. Lahjaksi en tätä teinille ostaisi, mutta jos teini itse tahtoo lukea niin siitä vaan.

Miksi kaikki virolaiset naiset on huoria
Höpöhöpö, ei nyt sentään kaikki. Kyseessä on samanlainen urbaanilegenda kuin se, että kaikki suomalaiset miehet ovat juoppoja tai ruotsalaiset homoja.

Jumppapussi vohvelikankaasta
Olen kyllä tällaisen joutunut vääntämään ekaluokalla, mutta tekoprosessista ei ole enää mitään hajua. Kannattaa kääntyä jonkun käsityöblogin puoleen.

Nuortenkirjoja joissa on homoja
Vaikea kysymys. Ei tule mieleen kuin Uma Karman Kaiken se kestää ja Katri Mannisen Kallen inttivuosi (Salkkarikirja). Lesboja on ainakin Salla Simukan kirjoissa Minuuttivalssi ja Kun enkelit katsovat muualle sekä Terhi Rannelan Kerttu ja Mira -sarjassa (mm. Amsterdam, Anne F. ja minä). Lisää kirjoja löytyy kirjastosta.

Millaista on olla homon kämppis
Jaa-a, vaikea sanoa kun ei ole kokemusta. Tuskin sen kummempaa kuin heteronkaan.

Rakkautta al dente lukupäiväkirja
Tällä googlaajalla on vissiin hirveä kiirus saada lukupäiväkirja tehtyä, koska tällä samaisella haulla on tultu blogiini viidesti kahden päivän aikana:) Vinkiksi sanoisin, ettei lukupäiväkirjaa kannata kopsia netistä, koska opetkin osaa käyttää googlea ja kopioidusta lukupäiväkirjasta jää heti kiinni. Kannattaa valita sellainen kirja joka kiinnostaa ja jonka jaksaa lukea ja josta vielä löytyy jotain sanottavaa. Kannattaa myös aloittaa tarpeeksi ajoista ettei vimppona iltana tarvitse etsiä valmista lukupäiväkirjaa netistä.

Elina Tiilikan asiakkaiden nimet
Tällä haulla tultiin jo mun vanhaan blogiin, mutta aina tämä jaksaa huvittaa: siellä joku onneton aviomies pelkää, että Elina Tiilikan Punainen mekko paljastaa nimiä. Voit olla huoleti, mitään nimiä ei kerrota. Aika jännä, että aikanaan kun postasin ko. kirjasta, alkoi blogiin tulvia hakuja, joilla etsittiin Tiilikan asiakkaita. Tiedä sitten oliko asialla pelästyneet aviomiehet vai epäilevät vaimot...

3 kommenttia:

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Huh, noiden asiakkaiden nimien etsiminen on vähän omituista. Joko on liian uteliaita tai pelokkaita googlettajia liikkeellä. :)

Kirsi Hietanen/Kirsin kirjanurkka kirjoitti...

Tämä asiakaskysymys liippaa läheltä sitä aihepiiriä, joka netissä tunnetusti eniten kiinnostaa... :)

Susa P. kirjoitti...

Hanna ja Kirsi, juurikin näin:)