perjantai 29. kesäkuuta 2012

Paluu blogielämään + 2X11 vastausta

Työ- ja opiskelukiireistä johtuen blogi jäi keväällä tauolle, mutta nyt kun sain lukuvuoden viimeisen tentin tehtyä ja tiedossa on lomailua ja gradun kirjoittamista ajattelin elvyttää blogini. Siirryn blogielämään pehmeällä laskulla vastaamalla Saran ja Hannan antamiin kysymyksiin, jotka sain jo toukokuussa. Kiitoksia vaan molemmille.

Sara:
1. Lempikirjastosi?
Tykkään Kotkan pääkirjastosta. Valikoima on hyvä ja kirjat kiertävät nopeasti. Kirjastossa on usein myös ihanan rauhallista. Toinen suosikkini on pikkuruinen Karhuvuoren sivukirjasto Kotkassa. Kirjaston valikoimat ovat pienet, mutta kaikki sieltä noudetut varaukset ovat maksuttomia, minkä vuoksi vierailen siellä ahkerasti, vaikka käynti tietää usean kilometrin pyöräilymatkaa. Kirjastossa on myös aivan mahtava palvelu.
2. Mistä ostat pääasiassa kirjoja? Kirjakaupasta, verkkokaupasta, marketista antikvariaatista/kirpputoreilta vai joku muu?
Enimmäkseen teen hankintoja antikvariaateista ja kierrätyskeskuksesta, joskus myös kirpputoreilta, vaikka en yleensä löydä sieltä mitään. Ostan kirjat käytettynä, koska uudet kirjat ovat mielestäni turhan kalliita ja käytetyt kirjat raaskin laittaa helpommin kiertoon. Jos ostan uusia kirjoja, ostan ne netistä tai joskus marketista. Kirjakaupoissa vierailen vain alennusmyyntien aikaan, koska täällä ei kuin Suomalainen, jossa on kalliit hinnat ja huonot valikoimat.
3. Sinulle tärkeä nuortenkirja?
Ehkäpä Anne Frankin päiväkirja, joka teki suuren vaikutuksen nuorena. En tosin tiedä lasketaanko sitä nuortenkirjaksi.
4. Pelottavin kirja, jonka olet lukenut?
En lue juurikaan pelottavia kirjoja, mutta Sari Näreen ja Jenni Kirveen Ruma sota ei ollut järkevää luettavaa ennen nukkumaanmenoa.
5. Lempirunosi?
Ei tule mieleen, luen tosi vähän runoja. Tai muistuupas sittenkin: 
"minä rakastan sinua
niin kuin vierasta maata
kallioita ja siltaa
niin kuin yksinäistä iltaa joka tuoksuu kirjoilta". En muista miten runo jatkuu enkä jaksa etsiä sitä mistään. Runo on muistaakseni Saarikoskea.
6. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?
Himoshoppaajan salaiset unelmat tai Piiat.
7. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?
Hmm... Ehkä Hovimäki-kirjat. Historia kiinnostaa.
8. Mieluisin vuorokauden aika lukea?
Viikonloppuaamuisin sängyssä, kun on nukkunut tarpeeksi mutta haluaa vielä jäädä sänkyyn loikoilemaan. Iltaisinkin tykkään lukea, mutta usein olen niin väsynyt, että nukahdan äkkiä kirja kädessä.
9. Kesäkirjasi?
Enni Mustosen kirjat. Olen jo useamman vuoden ajan toivonut, että Tuulen viemästä tulee kesäkirjani, sillä olen jo ainakin kolmen kesän ajan suunnitellut lukevani sen - turhaan. Tänä kesänä en ainakaan ehdi lukea sitä, joten kaikki siirtyy taas ensi kesään:)
10. Mitä luet juuri nyt?
Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.
11. Seksikkäin fiktiivinen kirjan henkilö? Perustelut! 
Kamalan vaikeita kysymyksiä olet Sara keksinyt:) Sanotaan vaikka että Pekka Koivu, Maria Kallion työkaveri. Koivu on aika lähellä ihannemiestäni: iso, vaalea, kiltti ja kunnollinen.

Seuraavaksi Hannan kysymykset:

1. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?
Hovimäki-kirjat.
2. Koska ja miten opit lukemaan?
En muista tarkkaan miten opin lukemaan, mutta olin silloin kuusi. Vanhempani eivät uskoneet, että osaan lukea vaan luulivat minun lukevan kirjoja ulkomuistista. Ekaluokan alettua yllättyivät, kun opettaja kehui lukutaitoani.
3. Minkä elokuvavinkin antaisit sateiseen kevätiltaan?
Sateiseen kesäiltaan (joita ainakin täälläpäin on riittänyt) suosittelisin joko Täällä pohjantähden alla tai Lukija-elokuvaa.
4. Mikä on ollut paras tänä vuonna lukemasi kirja?
Berhard Schlinkin Lukija. Täällä hetkellä lukemani Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike kyllä kilpailee tästä tittelistä.
5. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?
Piiat tai Himoshoppaaja.
6. Mikä oli ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi?
Joku kuvakirja, varmaankin Pupu Tupuna.
7. Mikä on ahdistavin kirjamuistosi?
Kun ala-asteella pakkoluetutettiin kaikilla Ronja Ryövärintytär. Kirjassa ei ollut vikaa, mutta se oli kamalaa kun kirjaa ei saanut lukea omaan tahtiin vaan annettiin sivut, jotka tunnin aikana piti lukea. Eteenpäin ei saanut mennä, mikä oli tuskaa nopealle lukijalle.
8. Ketkä kuusi fiktiivistä henkilöä kutsuisit päivälliselle?
Maria Kallio on kiinnostava henkilö, Seitsemän veljeksen Aapon kanssa voisimme puhua (kinastella) ihannenaisesta, Täällä pohjantähden alla -kirjan Otto Kivivuori voisi olla mukavan sympaattista seuraa ja räätäli Aadolf Halmeen kanssa voisi keskustella vakavasti. Muumimamma voisi tulla kertomaan niksejä kodinhoitoon ja ruuanlaittoon liittyen. Väinämöinen voisi olla muuten vaan mukava tavata.
9. Mitä luet juuri nyt?
Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.
10. Luetko kirjan joskus loppuun vain siksi, että voit kirjoittaa siitä blogiisi?
En.
11. Jos et kirjoittaisi kirjablogia, niin mikä muu aihe jaksaisi pitää mielenkiintosi bloggaamisen parissa?
Ei ainakaan oma elämä:) Matkustelu voisi olla yksi aihe, mutta se tarkoittaisi sitä, että blogiin ei vuodessa kovin montaa postausta tippuisi.

Tässäpä nämä. Lähiaikoina on luvassa miniarvioita lukemistani kirjoista, mutta ennen sitä kaikille lokoisaa viikonloppua!

9 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hienoa, että koulu- ja työkiireet ovat nyt helpottaneet :)

Kuulostaapa tuskaiselta tuo Ronja Ryövärintytär lukukokemus :/ Minä vein tuollaiset koulussa luettavat kirjat salaa kotiin ja luin siellä loppuun. Mutta me luettiinkin ääneen vuorotellen, joten lukutunnit eivät jatkossakaan käyneet liian pitkiksi, kun oli edes jotain tekemistä.

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

"Minä kävelen sinua kohti
maailmassa
ilmakehien alla
minun ajatukseni joka on veistetty
ja sinua

Jotenkin noin tuo Saarikosken runo jatkuu, ihana!

Tervetuloa takaisin blogistaniaan :)

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Mukava, että kiireet ovat helpottaneet ja olet taas täällä :)

Minäkin osasin lukea ennen kouluun menoa. Tuon hidastelulukemisen kääntöpuolena oli se kun sai lukea silloin kun muut sitä vasta opettelivat :)

Susa kirjoitti...

Kiva että kiireet ovat helpottaneet!

Paula kirjoitti...

Todella mukavaa, että olet palannut! Ihanaa viikonloppua! :-)

Sara kirjoitti...

Hei ja tervetuloa takaisin! Tsemppiä myös gradun tekoon! Eihän ne mun kysymykset niin vaikeita ollut, hyvinhän sieltä tuli vastauksia. :) Maria Kallio olisi kyllä kiinnostavaa tavata ja Pekkakin!

Susa P. kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja tervetulotoivotuksista! Oli ihana palata teidän pariinne:)

Marialle kiitos Saarikosken runon jatko-osasta!

Jonna kirjoitti...

Hovimäki on ihan ykkönen, sinne minäkin menisin! :)

Tuulia / Lukutuulia kirjoitti...

Kivaa, että olet tullut takaisin :)