Minä ja blogi


Olen rakastanut kirjoja koko ikäni: ensin lapsena kuunnellessani muiden lukemia kirjoja ja isompana luin kirjoja kasapäin itse. Rakkaus kirjoihin johdatti minut myös suomen kielen ja kirjallisuuden opintoihin, ja tulevaisuudessa toivon pääseväni julistamaan lukemisen ilosanomaa opettajan ominaisuudessa. Lukeminen on lempipuuhaani, jota voin onneksi harrastaa melkein missä tahansa. Paras tapa viettää viikonloppua on mielestäni loikoilu hyvän kirjan ja jonkun ihanan herkun kanssa, mielellään niin että voin ahmaista koko kirjan kerralla alusta loppuun.

Kirjamakuni on keskittynyt enimmäkseen kotimaiseen kirjallisuuteen ja viihdekirjoihin, mutta myös hyvät elämäkerrat kuluvat tämän kirja-ahmatin käsissä. Erityisesti rakastan (lähi)historiaa, ja esimerkiksi tietokirjat (miksei romaanitkin), jotka liittyvät holokaustiin tai Suomen lähihistoriaan kiinnostavat. Yritän olla syrjimättä mitään kirjallisuudenlajia, mutta tähän ikään mennessä olen hyväksynyt sen, että minä ja fantasia emme vain kohtaa. Piste. Tänne blogiin on tarkoitus raapustella muistiin lukemiani kirjoja ja fiiliksiä näistä kirjoista. Toivon, että niistä on iloa kirjavinkkejä kaipaaville.

Kirjablogin perustin maaliskuussa 2009 blogit.fi-palvelimelle, josta siirryin Vuodatuksen kautta tänne Bloggeriin joulukussa 2010. Osa ennen Bloggeria kirjoitetuista teksteistä on siirretty tänne, mutta osa löytyyy vain tuolta vanhasta vuodatuksen blogista, jonne pääset täältä

Blogi syntyi tarpeesta kirjoitella muistiin lukemiani kirjoja. Ilokseni olen huomannut, että blogista, joka syntyi hetken mielijohteesta ja jonka luulin jäävän lyhytaikaiseksi, onkin muodostunut minulle rakas ja tärkeä harrastus. Kiitos siitä kuuluu teille hyvät lukijat, jotka luette tätä vakituisesti tai käytte täällä vain satunnaisesti sekä teille, jotka jaksatte kommentoida juttujani. Tuskin olisin jaksanut kirjoittaa näin pitkään pelkästään itselleni. 

Jokainen uusi lukija on myös lämpimästi tervetullut blogiini.Blogin kirjat

Kaikkia blogissani esiteltyjä kirjoja yhdistää yksi asia: olen valinnut ne omien mieltymysteni ja kiinnostuksen mukaan. Suurimman osan kirjoista hankin kirjastosta, lisäksi ostan niitä joko kaupasta tai käytettynä. En ole kokenut tarpeelliseksi mainita kirjan alkuperää arvostelussa ellei se ole jollain tavalla välttämätöntä (esim. löydän kirjaston suositushyllystä kirjan jota en muuten olisi koskaan lukenut) enkä aio tehdä niin vastaisuudessakaan ellei laki toisin velvoita. 

Toisinaan saan (pyydän) kirjoja arvostelukappaleena. Arvostelukappaleita pyydän / luen sen mukaan pidänkö kirjaa kiinnostavana vai en. Kirjan alkuperä ei koskaan vaikuta siihen mitä mieltä kirjasta olen. Kehun ja moitin kirjoja siis ansioiden mukaan. Blogissani on tosin hyvin vähän arvioita sellaisista kirjoista, joista en ole tykännyt ollenkaan. Tämä johtuu siitä, että jos kirja ei tunnu iskevältä, jätän sen kesken. 

KAIKKI BLOGISSA OLEVAT KUVAT JA TEKSTIT OVAT MINUN ELLEI TOISIN MAINITA. OLE HYVÄ ÄLÄKÄ KOPIOI NIITÄ ILMAN LUPAA!! 


Postia voi lähettää susan_kirjasto (at) luukku.com


Jotain hajatietoja minusta

Nimi: Susa P.
Horoskooppimerkki: Neitsyt
Harrastukset: Lukeminen, lenkkeily, bloggaaminen ja bookcrossing mutta laiskahkosti
Kiinnostuksen kohteet: Kirjat, historia (Suomen),  kulttuuri yleensä, matkustelu
Paras tv-ohjelma: Helppoa elämää ja Kotikatua tulee katsottua, mutta ehdottomasti paras sarja ikinä on Tahdon asia
Tärkein tavara: Kannettavani, joka hyrisee aina iloisesti mut nähdessään
Kolme kirjaa, jotka ottaisin autiolle saarelle: Täällä pohjantähden alla -trilogia (yksi lemppareistani), joku Cathy Kellyn tai Marian Keyesin kirja (vähän hömppää ja ovat tarpeeksi paksuja) ja Tolstoin Sota ja rauha (saisin kerrankin luettua tuon klassikon)
Jos voittaisin lotossa...: ...Ostaisin sellaisen asunnon, jonne saisin ikioman kirjastohuoneen. Se olisi täynnä korkeita kirjahyllyjä ja keskellä huonetta olisi ihanan upottava punainen sohva. Niiden kirjahyllyjen täyttämisessä tulee muuten tuskin olemaan mitään ongelmia:) Lisäksi matkustelisin ja ostaisin Guessilta jonkun ihanan veskan. Jos rahaa olisi ihan sikapaljon, perustaisin divari-kahvilan (tän haaveen taitaa jakaa moni muukin). Kahvilassa olisi paljon erilaisia teelaatuja ja ihania leivonnaisia ja seinillä vaihtuvia taidenäyttelyjä. Ei vissiin auta muu kuin alkaa lottoamaan:)