maanantai 14. maaliskuuta 2011

Välitilinpäätös


Blogini täytti viime viikolla kaksi vuotta, joten tässä kohtaa on paikallaan tehdä pieni välitilinpäätös ja katsoa, mitä kaikkea kuluneet kaksi vuotta ovat pitäneet sisällään. Blogin osoite ainakin on vaihtunut useampaan kertaan, mutta kiitos teille lukijat siitä, että kaikesta huolimatta olette pysyneet mukana menossa:)


Noloa tunnustaa, mutta löysin kirjablogit vasta pari vuotta sitten. Surffailin ennen junalle lähtöä päämäärättömästi netissä, kun yllättäen törmäsin kirjablogimaailmaan, jonne jäin kerralla koukkuun. Junassa tein päätöksen, että minäkin voisin laittaa pystyyn oman blogin itselleni lukupäiväkirjaksi, mutta olisi vain positiivista, jos joku tulisi sinne kylään ja löytäisi sieltä kirjavinkkejä itselleen. Heti kotona perustin blogin ensimmäiseen pohjaan, jonka löysin Googlesta ja rupesin kirjoittamaan. Ekan vuoden suhtauduin bloggaamiseen aika kevyesti, koska olin ihan varma, ettei innostus kuitenkaan puolta vuotta kauempaa kestä. Noh, tässä sitä vielä ollaan... Ekana vuonna en esimerkiksi kirjoittanut  jokaisesta lukemastani kirjasta, asia joka harmittaa minua kovin, koska luin silloin mm. paljon klassikoita, joista jääneet muistijäljet ovat aika hataria, enkä juurikaan kantanut huolta, vaikka olisin ollut pitkiä aikoja bloggaamatta.


Ekan vuoden olin vähän eristyksissä muista blogeista; vaikka seurasin monia kirjablogeja, en uskaltautunut kommentoimaan niitä enkä myöskään saanut kommentteja muilta. Vuosi sitten pyrin pois ujoudestani ja aloin kommentoida rohkeasti muiden blogeja. Silloin löysin sen, mikä blogimaailmassa on parasta: keskustelut. Mulla ei ole lähipiirissä juurikaan ihmisiä, joiden kanssa voisi keskustella kirjoista, mutta onneksi täältä löytyy ihmisiä, joiden kanssa voi vaihtaa mielipiteitä ja kirjavinkkejä. Muutenkin täältä on löytynyt tosi samanhenkistä ja mukavaa seuraa, joka ymmärtää lukemisen päälle. Menepä heittämään jollekin puolitutulle, että harrastat lukemista niin saat vastaukseksi vaivautunutta mutinaa ja pelokkaan soperruksen "mulla ei ole oikein aikaa lukea". Eikä täällä blogimaailmassa kukaan katso kieroon, jos sanot lukevasi 2-3 kirjaa viikossa, toisin kuin "oikeassa elämässä", missä katsotaan lähinnä säälin "ei tollakaan taida oikeeta elämää olla". Monista kanssabloggaajista on tullut niin läheisiä (vaikkei olla edes nähty), että jos jostakusta ei ole kuulunut mitään aikoihin, alan jo ihmetellä, että ei kai mitään ole sattunut.

Verrattuna parin vuoden takaiseen aikaan ole skarpannut sen suhteen, että kirjoitan kaikista lukemistani kirjoista jotain. Koska pidän tätä myös lukupäiväkirjana itselleni, on kiva selata täältä, olenko lukenut jonkun tietyn kirjan ja mitä mieltä siitä olen ollut. Olen yrittänyt parantaa myös postaamistiheyttä siten, että päivitän blogia ainakin kerran viikossa. Siinä olen pysynytkin, vaikka juttujen taso ei olekaan aina yhtä priimaa:)

Parin vuoden aikana on tullut muutamia väsymyskohtauksia (ei kylläkään enää vähään aikaan), jolloin olen miettinyt blogin lopettamista tai ainakin tauon pitoa, mutta kun olen vähemmän innokkaasti raapustanut muutaman arvostelun, on entinen into vähitellen löytynyt. Nyt olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tästä harrastuksesta ei luovuta, sillä olen täysin koukussa teidän muiden mahtaviin blogeihin. Lisäksi, koska joudun opiskelujen takia kirjoittamaan niin paljon kuivia asiatekstejä, on ihanaa että välillä pääsee jaarittelemaan täysin vapaasti eikä tarvitse nipottaa akateemisista säännöistä.

Kahden vuoden aikana hienoksi muistoksi nousee viimesyksyinen kirjabloggaritapaaminen, jossa pääsin näkeminen kasvot blogien takaa. Onhan noita tapaamisia järjestetty sen jälkeenkin, mutta kun asun harmittavasti täällä susirajalla, ei Hesaan niin vain lähdetä:)

Isot kiitokset ansaitsette te, rakkaat lukijat, kommentoijat, bloggarikollegat ja satunnaiset kävijät, sillä ilman teitä jaksaisin tuskin kirjoitella blogia, ainakaan tässä mittakaavassa. Lämpöinen virtuaalihali teille<3

Ps. Loppuviikosta luvassa on arvonta blogin synttäreiden kunniaksi.

19 kommenttia:

marjis kirjoitti...

Hyvää synttäriä! Mun tulee liian harvoin kommentoitua, mutta ahkerasti käyn kuitenkin lukemassa. :)

Amma kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle ja kiitos mahtavasta blogistasi!

Minullakin kesti jonkin aikaa ennen kuin pääsin sisälle tähän blogimaailmaan, mutta tämä vuorovaikutus ja toisten blogien seuraaminen on kyllä hienoa.

Minä en ole päässyt yhteenkään blogitapaamiseen kun täällä syrjässä asustelen minäkin. Ehkä meidän maakunta-Suomen bloggareiden pitäisi joskus järjestää oma tapaaminen, onhan meitä melko monta??

Morre kirjoitti...

Lämpimät onnittelut!
On tosiaan kummaa ja hassua, kuinka joistakin blogisteista voi tulla hyvinkin "läheisiä" vaikka ei olisi koskaan tavannutkaan :)

peikkoneito kirjoitti...

Oi, oletkos sinä jo niin vanha - blogillisesti siis. Paljon onnea ihanalle blogille, onneksi jaksoit jatkaa satunnaisten väsymyskohtausten yli, että blogisi on edelleen ilonamme! ;)

P.s. minäkin aloitin bloggaamisen junamatkalla. :D

Sanna / Luettua kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle blogille ja kiitos hienosta blogistasi! Sinun kirjablogisi oli yksi ensimmäisistä joka osui silmääni viime keväänä kun päätin perustaa oman kirjablogin:)

Valkoinen Kirahvi kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!

Tämä maailma kyllä imaisee mukaansa, kirjablogit muodostavat kiinnostavan yhteisön, jossa voi tulla tutuksi kirjoja lukemalla.

Susa kirjoitti...

Onnea kaima kaksivuotisen blogisi myötä! :)

Booksy kirjoitti...

Oikein lämpimät onnittelut! *virtuaalihali*

Upea suoritus kaikin puolin, blogiasi on kiva lukea :-)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Paljon onnea kaksivuotiaalle!

Oli mukava lukea kirjabloggaajataipaleesi alkua. Minulla on osin samanlaiset muistot: Aloitin oman blogini 2008-2009 vuodenvaiheessa ja aluksi sain kommentteja vain parilta ystävältäni. En edes tiennyt muista kirjablogeista, en lukenut niitä enkä osannut etsiäkään. Taisin joskus googlettaa hakusanalla kirjablogi, ja löysinkin 1-3 blogia, mutta en tajunnut mitään koko vastavuoroisuuden ideasta. Ja koska itsekään en saanut juuri vastakaikua, jätin tuoreen blogini tauolle maaliskuussa 2009. Myöhemmin palasin Bloggeriin ja samaan vanhaan blogiini.

Minä olen siis ollut hyvin osoiteuskollinen. Mutta hienosti sinulla lukijat löysivät tänne uuteen! Kiitos hyvästä blogistasi. :)

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Oikein paljon Onnea blogillesi ja tietenkin sinulle myös. :)

Pidän kirjablogien yhteisöstä, täällä on jotenkin niin turvallista keskustella kirjoista ja aina jokainen uusi bloggaajalla on tervetullut lisä. Sinulla on jo pitkä taival verrattuna omaan blogiini. :)

Meri kirjoitti...

Onnittelut 2-vuotiaalle!

Minullekin sinun blogisi oli niitä ensimmäisiä kirjablogeja joihin tutustuin, pidä lippu korkealla ja jatka samaan malliin! Mie koitan seurailla teidän kokeneempien jalanjäljissä. :)

Sara kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut blogisynttäreiden johdosta! On ollut niin mukava lukea kirjablogiasi ja kaksi kertaa olen seurannut muuttosi perästä, näinpä muistelisin. Kiitos mahtavasta blogistasi ja blogiystävyydestä! :)

Laura / Lukuisa kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle! Olen saanut blogistasi tosi hyviä kirjavinkkejä, kiitos niistä :--)

Salla kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle! Minullakin tulossa synttärijuhlintaa tällä viikolla...

Allekirjoitan täysin sanasi, että ihanaa kun netissä voi vaihtaa ajatuksia kirjoista - ei siihen aina ole tilaisuutta elävässä elämässä...

Teresita kirjoitti...

Onnittelut merkkipaalupäivän johdosta!! Samaa mieltä olen siitä, että keskustelut ovat blogien ehdottomasti parasta antia.. Ja myös siitä, että ihanaa, kun täällä ei tarvitse puolustella tai selitellä mitä lukee, miten paljon tai kuinka paljon kirjoja omistaa ;)

Susa P. kirjoitti...

Kiitokset teille kaikille onnitteluista ja kannustuksesta, ihanat! On hauska kuulla, että olette saaneet täältä kirjavinkkejä.

Amma, ihan ehdottomasti pitäisi järjestää maakuntabloggaajille ihan oma tapaaminen:) Mä olen heti mukana.

Karoliina / Kirjava kammari kirjoitti...

Onnea juhlapäivästä! Komea ura on sinulla jo takana. :)

Satu Ekoluoma kirjoitti...

Synttärionnittelut! Perässä tullaan, oman blogini 2v-synttärit ovat ensi kuussa.

Kirjablogiyhteisö on todellakin mahtava juttu! Bloggaus on tuonut ihan uutta hohtoa ennestäänkin niin rakkaaseen lukuharrastukseen.

Ja bloggaajatreffit saavat kannatusta täältäkin!

Susa P. kirjoitti...

Karoliina, kiitos paljon:)

Satu, kiitos ja onnea sinulle jo etukäteen oman taipaleesi johdosta!