tiistai 24. toukokuuta 2011

Päivä 24 – Kirja, jonka toivoisin muidenkin lukevan

Täällä pohjantähden alla on ehdottomasti sellainen kirja, joka jokaisen suomalaisen tulisi lukea, sillä kirja antaa niin realistisen kuvan maamme lähihistoriasta. Suren sitä, ettei tätä kirjaa ole ajanpuutteen vuoksi mahdollista lukea koulussa, mutta ainakin elokuvan muodossa jokaiselle pitäisi muodostua kuva tästä kirjasta ja sen tapahtumista.

Jossain vaiheessa suunnittelin, että luetuttaisin oppilaille Terhi Rannelan Taivaan tuuliin, jotta jokaiselle muodostuisi käsitys siitä, mitä koulukiusaaminen voi aiheuttaa. En tiedä onko kirja Jokelan ja Kauhajoen jälkeen liian rajua luettavaa, mutta joku kirja koulukiusaamisen uhrin näkökulmasta olisi ehdottomasti jokaisen nuoren luettava.

7 kommenttia:

Saran kirjat kirjoitti...

Nämä minä haluaisin lukea! Kiitos muistutuksesta!

jaana kirjoitti...

Jos tämä olisi facebook, painaisin peukkua TPT:n vuoksi ;)

Susa P. kirjoitti...

Sara, suosittelen kumpaakin kirjaa paljon!

Jaana, ja minä painaisin peukkua kommenttisi vuoksi:)

Kaisa / Kannesta kanteen kirjoitti...

Muutamat kaverini ovat kuulemma lukeneet yläkouluaikoinaan äikässä tuon Rannelan. Teos kuulosti kuitenkin sen verran rankalta, että sopivin ikäryhmä taitaisi olla ysit. Kaseille voisi luetuttaa sen keväällä, kun oppilaat alkavat olla "kypsempiä". :-)

Susa P. kirjoitti...

Kaisa, totta että kirja on raju mutta aihe on tärkeä. Ysit olisi ehkä paras kohderyhmä:)

Maija kirjoitti...

Minä luin Täällä pohjantähden alla -trilogian vasta tänävuonna (olen jo yli 30) ja ajattelin, että olisipa tosiaan paikallaan luetuttaa tämä koulussa - jos vain olisi aikaa. Lukion valinnaisissa kursseissa oli jo 90-luvun lopulla erikoisiakin kursseja, niin näistä kirjoista saisi varmasti omansa. Tai kolme kurssia. :)

Susa P. kirjoitti...

Maija, olisi kyllä hauska idea järjestää kurssi näiden kirjojen pohjalta. Tällainen fani tykkäisi ainakin:)